Nominaties Tuin van het Jaar 2016 bekend!

Zes gelukkige inzenders hebben deze week bericht gekregen dat zij de genomineerden zijn in de landelijke competitie De Tuin van het Jaar 2016. De vakjury kiest uit deze zes

Genomineerden

Na een tuinbezoek heeft de jury zes inzendingen genomineerd. Deze inzendingen laten zien hoe goede, professioneel ontworpen, aangelegde en onderhouden tuinen totaal kunnen verschillen.

 

De genomineerde tuinen zijn:

  • De verzonken stadstuin van Biesot,
  • De hedendaags klassieke palazzotuin van B&C Hoveniersbedrijf
  • De verrassende pop-up achtertuin rijtjeshuis van New Art Groenprojekten
  • De weldadige terrassentuin van Jaap Sterk Exteriors
  • De traditionele weelderige boerderettetuin van Tukkers en Ten Hoeve
  • De intieme moderne stadstuin van Tuinontwerpbureau Greta B├Ącker/Hooft Hoveniers

 

Uitdagende taak

De vakjury stond voor de uitdagende taak om de zes totaal verschillende tuinen te beoordelen op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, vakmanschap, de toegepaste beplanting. Ook de verhouding groen en niet-levende materialen, de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht en de inzet van creativiteit, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap in het gehele proces zijn meegenomen in de beoordeling.

Newartgroenprojekten

Publieksprijs

De vakjury kiest de overall winnaar van De Tuin van het Jaar 2016-competitie. Daarnaast kan het grote publiek op de tuinen stemmen. Elke tuin is gefotografeerd en gefilmd. De filmimpressies zullen tuinliefhebbers inspireren en uitdagen om een gefundeerde keuze te maken. De inzending met de meeste stemmen krijgt de Publieksprijs. Op Facebook wordt hiervoor een wedstrijdpagina ingericht.